Geachte patiënten – lieve mensen,

Binnenkort zal ik stoppen met het werken in onze praktijk. Om professionele en privé redenen neem ik een langere, wel verdiende time out. De meeste mensen die ik in de afgelopen weken heb gezien op het spreekuur hebben dit direct van mij vernomen. Helaas lukt het niet om u allemaal persoonlijk te spreken, vandaar dat ik u deze brief stuur.

Mijn werkzaamheden worden overgenomen door huisarts Martijn van der Wal die samen met dokter Heldoorn gaat werken; de zorg wordt goed gewaarborgd.

Na precies 10 jaar huisarts te zijn geweest op Zeeburg, ga ik er nu mee stoppen. Deze beslissing nemen was een zware klus. Velen van u kennen mij ondertussen goed en zullen dit begrijpen.

Mijn tijd op Zeeburg was intensief en bijzonder; die tijd heeft mij ook grotendeels gevormd als huisarts. Het voelt raar om zo een periode af te sluiten. Hoe stap ik uit iets wat niet alleen mijn beroep, maar ook mijn roeping is?

Dagelijks werkten wij in vertrouwen en in goede sfeer samen. Alles kwam aan bod: van kleine kwalen en simpele vragen tot ernstige ziekten en ingewikkelde situaties; zaken van het begin en einde van het leven. Het was druk, soms slopend; gegeven tijd was krap, jullie moesten wachten en ik maakte lange dagen.

Wij hebben veel gedaan: gepraat, geluisterd, geleerd, onderzocht, nagedacht, geadviseerd, gelachen, gehuild, geprikt, gesneden, gehecht, overlegd, recht gezet, verbonden, getroost, geholpen..

In mijn spreekkamer passeerden alle continenten, kleuren, talen en gewoontes, het was een kleine wereld op zich. Wij zagen elkaar, begrepen elkaar en maakten verandering. Nu ik dit schrijf realiseer ik me: wij hebben elkaar geïnspireerd. Onmogelijk om dit in enkele zinnen samen te vatten.

En als ik de deur dicht achter mij deed en de straat op liep, stopte het niet. Een praatje hier, een groet en glimlach daar.
Kinderen die nog in mama’s buik zaten toen ik op Zeeburg begon, fietsen me nu voorbij en zwaaien ‘dokter Doraaa!’
In en buiten de praktijk voelde ik me thuis tussen jullie.

Dank u.
Dank u voor uw vertrouwen, eerlijkheid, erkenning, aandacht en humor.
Dank u voor uw begrip, aanmoediging, attentie en warmte, bijzonder nog in de afgelopen weken.
Het betekent zo veel.

In mij laatste week op Zeeburg heb ik geen spreekuur meer. Wel zal ik er zijn op drie opeenvolgende avonden vanaf 17:30 tot 21:00u. Gelegenheid om persoonlijk afscheid te nemen. U bent welkom op maandag 25, dinsdag 26 of woensdag 27 februari.

Als u het wenst om voor mij iets persoonlijks op te schrijven (of tekenen), doet u dat aub! Ik zou het geweldig vinden en koesteren als aandenken aan ‘mijn’ Zeeburg.

Met hartelijke groet,
Dora van der Voet – Jurisa, huisarts